Följ sidan "Licenshanteringen i Octo"

Fyll i namn och e-postadress nedan för att följa denna sida. Ett e-postmeddelande kommer då att skickas till dig när något nytt publiceras på sidan.
Printer Zoom in Zoom out

Licenshanteringen i Octo

Octo är ett licensregister med simresultat/simstatistik som ska bevaras för framtiden. Inga licenser tas därför bort i och med att resultaten är kopplade till dessa, för då försvinner också resultaten. Octo kan därför inte liknas vid något medlemsregister där man tar bort enskilda medlemmar då de avslutar medlemskapet i föreningen.

Debiteringen av licenser hanteras vid årsskiftet. Då görs en avstämning av samtliga simidrottares aktiva tävlande under året. För simmares och masterssimmares licenser sköts detta automatiskt d v s de licenser som registrerat resultat under året sammanräknas för respektive förening.

För licenser i övriga simidrotter - simhopp, vattenpolo, konstsim, öppet vatten - så inleds en manuell hantering i början av november och avslutas i mitten av december då övriga simidrotters tävlande har upphört för året. I dialog via e-post med föreningar som har licensierade inom övriga simidrotter, så görs en förfrågan om vilka som ej tävlat under innevarande år och vars licenser ska sättas som Ej aktiv i Octo inför avstämningen. Dessa uppgifter kontrolleras sedan mot resultatlistor och för de simidrottare som saknar licens, ombeds föreningarna registrera dessa i Octo, innan den slutgiltiga licensavstämningen görs i Octo vid årsskiftet. Under januari-februari debiteras föreningarna för de aktiva licenserna.

(Debiteringsunderlaget från senaste licensavstämningen finns att hämta som excel-fil i Octo Statistik av den som har administratörsbehörighet).

Nya licenser i simidrott begärs i Octo med administratörsbehörighet under fliken Simidrottare, därefter klickar man på knappen "Lägg till" och fyller sedan i formuläret innan uppgifterna slutligen sparas (klicka på Spara). Den begärda licensen tilldelas sedan av Simförbundets kansli under nästkommande vardag.

V v notera! Kontrollera noga att inte simidrottaren redan har en licens men registrerad med annan/avvikande stavning eller felaktig klass (herre/dam). Begär i så fall ingen ny licens i Octo utan sänd e-post till This is a mailto link - och be om en korrigering av namnet eller klass (herre/dam).
På så sätt undviks onödiga debiteringar av dubbla licenser vid årsskiftet.

Föreningen ansvarar för uppdateringen av simidrottarnas adresser i Octo.

Med administratörsinloggning har föreningen behörighet att ändra adresserna i Octo. Inför utgivningen av varje nytt nummer av tidningen Aqua, så hämtar Simförbundet aktiva simidrottares/aktiva licensers adressuppgifter. Upprätthåller föreningen ständigt korrekta adressuppgifter på sina licensierade så får de tidningen till den uppgivna adressen.

Uppdaterad: 2012-10-17 14:56
Skribent: Lars Modin