Hoppa till sidans innehåll

Elitserien: Avgjort i Malmö

2009-12-12 12:48
Första finalen slutade 3-3 och idag när returen spelades i Malmö mellan Fair Play och SALK blev det 3-3 igen men SALK vann fler set.
  • Uppdaterad: 2009-12-12 18:51

Ervin Eleskovic är tillbaka efter sjukdom och hade inga problem att vinna sin fjärdesingel mot Patrik Brydolf med 6-2, 6-2. Han blir också en bra tillgång i dubbelspelet

Tim Göransson fick däremot som väntat problem med Harri Heliovaara. SALK:s finländare vann andrasingeln med 6-4, 6-3 och utjämnade till 1-1 i matcher.

Tredjesingeln, som kan visa sig vara en nyckelmatch, är precis färdigspelad. Pablo Figueroa kunde till slut vinna mot Milos Sekulic men det krävdes "tre" set. Matchen slutade 6-1, 3-6, 10-6. Ännu ett viktigt matchtiebreak i årets elitserie med andra ord.

Andreas Vinciguerra kunde inte rå på Henri Kontinen idag heller. Finländaren vann en ny jämn tät match i två raka set, 7-6, 6-4.

Eleskovic/Vinciguerra besegrade Brydolf/Sekulic i den första dubbeln med klara 6-3, 6-1 och satte därmed press på SALK som var tvungna att vinna andradubbeln i två raka - och det var precis vad man gjorde. Finländarna Heliovaara/Kontinen besegrade Figueroa/Wallin och säkrade SM-guldet

 

Inför matchen:

Båda lagen möblerar om lite i singeluppställningarna. Dansken Frederik Nielsen saknas i Fair Play men Ervin Eleskovic, som varit sjuk, är tillbaka. I SALK byter man på fjärdesingeln och satsar på Patrik Brydolf. Mycket talar för att dubblarna åter igen blir avgörande

Följ spelet här!

Singlarna spelas enligt följande (med kommentarer):

Singel 2:
Tim Göransson - Harri Helliovaari

Då Frederik Nielsen saknas får Tim Göransson gå upp ett steg. Han spplade trea i onsdags och besegrade Milos Sekulic då men kan få betydligt svårare mot finländaren.

Singel 4:
Ervin Eleskovic - Patrik Brydolf

Eleskovic är kanske seriens starkaste fjärdeman men är han återställd? Brydolf har fått spela oväntat lite men Mikael Ekman har gjort helgjutna insatser. Förmdligen är han sliten och normalt skall Brydolf inte rå på betydligt mer rutnerade Eleskovic.

Singel 1:
Andreas Vinciguerra - Henri Kontinen

Revanschläge för "Vinci" som föll mot det 19-åriga underbarnet i Stockholm i veckan. Förlusten i sig är inget att säga om men omgärdades av en del heta känslor. FPTK kände sig provocerade och sverigetvåan tilldömdes poängstraff. Hemmapubliken en plusfaktor nu.

Singel 3:
Pablo Figueroa - Milos Sekulic

En öppen affär där Figueroa i sina bästa stunder kanske har ett större spel med en större reportear. Figueroa nöjd med sin insats mot Ekmna i veckan. Sekulic missnöjd med förlusten mot Göransson.

 

Skribent: Peter Bengtsson


För bättre tennis.

Tillsammans med:

................................................................................

Huvudsponsor

................................................................................

Officiella leverantörer

tretorn

prince

VMI
seb ng

genomskinlig ruta

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084504310
E-post: This is a mailto link

Se all info