Seger för juniorlandslaget

2010-01-19 19:22
Det blev Sverige som drog det längsta strået i den första av tre matcher mot det australiensiska juniorlandslaget. I en rafflande avslutning av fjärde set lyckades Philip Pettersson blocka ner matchbollen.
  • Uppdaterad: 2010-01-20 21:35

Det blev en mycket bra blågul start av matchen, men sedan tappade laget rytmen och bjöd in australiensarna i matchen. De långväga gästerna tog vara på möjligheten och vann första set med 25-22.

I andra set fungerade det lika bra för de svenska pojkarna i början, men den här gången höll det hela vägen. Linköpingssonen Fredric Gustavsson var den som satte fart på sina lagkamrater genom att leda vägen med ett tungt anfallsspel. Setet vanns tämligen säkert med 25-19.

Det efterföljande setet var jämnare och de båda lagen turades om att ha ledningen. Efter den andra tekniska timeouten var det Australien som hade initiativet. Värnamocentern Philip Pettersson gjorde här ett antal viktiga poäng och det var en viktig orsak till att Sverige kunde vända på steken och vann till sist med 25-22.

Båda lagen spelade bra i det fjärde setets början, men vid svensk ledning med 7-5 vaknade Australien till ordentligt. Fem raka poäng gav ett försprång som man sedan höll hela vägen fram till 23-19 och det såg ut som att matchen skulle gå till ett avgörande set. Då kröp det fram en del nerver hos de unga gästerna och de svenska spelarna tog tillfället i akt och kvitterade till 23-23. Sedan skaffade sig Australien två setbollar utan att kunna avgöra och inte heller svenskarna kunde döda sin första matchboll. Efter ett långt rally på den andra svenska möjligheten att avsluta matchen var det Philip Pettersson som satte stopp för tillställningen med ett mäktigt block. Glädjen var givetvis stor i det blågula lägret och tränaren Felix Millán Casanova hade en hel del att glädja sig åt.

-Det var en härlig seger, våra unga grabbar håller sig lugna i de viktigaste ögonblicken och det är en mycket bra inledning på matchserien, berättar han. Segern kommer givetvis ligga kvar på näthinnan ett tag, men i morgon är det nya tag!

Returmötet kommer redan på onsdagskvällen kl. 18.00 och på fredag spelas den tredje och avslutande matchen lagen emellan.

Matcherna
Tis 19/1 kl. 16.30 Sverige J-Australien J 3-1 (22-25, 25-19, 25-22, 29-27)
Ons 20/1 kl. 18.00 Sverige J-Australien J
Fre 22/1 kl. 16.00 Sverige J-Australien J