Repris i andra Australienmötet

2010-01-20 20:58
Det blev en upprepning på det första mötet då de svenska och australiensiska juniorlandslagen på onsdagskvällen möttes för andra gången i Frejahallen i Falköping. Sverige tappade det första setet, men vann de tre efterföljande.
  • Uppdaterad: 2010-01-20 21:38

Det andra mötet av tre mellan Sverige och Australien inledde på samma sätt som den första matchen gjorde. Hemmalaget började inspirerat och rann ifrån till sex poängs ledning vid 18-12. Då verkade det som om de unga spelarna trodde att det skulle gå av sig själv under resten av setet, men så är sällan fallet. Australien vaknade till och lyckades ta sig ifatt innan setet var över. Svenskarna hade två setbollar, men kunde inte avgöra. Australien lyckades dock på sin andra möjlighet och vann liksom i går det första setet.

Andra set blev ganska jämnt. I början var Sverige i ett par poängs ledning, men efter halva setet var det gästerna från andra sidan av jordklotet som låg något före. Ett avgörande skede kom då hemmalaget i passaren Dardan Lushtakus serve lyckades vinna sex raka poäng och efter det var det inga problem att ta hem setet.

Det efterföljande setet var blågult från början till slut. Svenskarna ordnade omedelbart till fyra poängs ledning och den försvarade man framgångsrikt till setvinst.

Sedan blev det riktigt spännande. Spelet böljade fram och tillbaka i det fjärde setet. Sverige hade tre poängs försprång, men vid 20-20 var det kvitterat. Då kom ett ryck som publiken i Frejahallen nog trodde skulle vara avgörande. Fyra raka poäng innebar fyra set- och matchbollar, men även det underläget kunde Australien hämta igen. Det blev dock en kortvarig glädje för de nästföljande två poängen gick i hemmafavör. Först slog högerspikern Hampus Randén ett anfall via blocket och ut. Sedan slog den spänstige australiensiske spikern Luke Smith en boll som gick en bra bit utanför baslinjen och därmed var den andra raka segern säkrad för det svenska juniorlandslaget.

-Det var lite upp och ner i dag, men det var skönt att när vi använde oss av några nya spelare gentemot i går så gjorde också de mycket bra ifrån sig, säger en mycket nöjd coach, Felix Millán Casanova. Hampus Randén och Erik Sundberg var de som förde laget i dag, menar han.

Matcherna
Tis 19/1 kl. 16.30 Sverige J-Australien J 3-1 (22-25, 25-19, 25-22, 29-27)
Ons 20/1 kl. 18.00 Sverige J-Australien J 3-1 (26-28, 25-19, 25-20, 26-24)
Fre 22/1 kl. 16.00 Sverige J-Australien J