Skridskoakademin år 2

14 SEP 2010 21:07
Uttagningarna till Skridskoakademin är nu gjorda och det första lägret genomförs redan den 17-19 september.
  • Uppdaterad: 16 APR 2013 08:25

Följande aktiva är uttagna:
Tjejer
Amanda Björkman, Hagaströms SK
Caroline Karlsson, Hagaströms SK
Ella Erkman, IK Wega
Hanna van der Poel, SK Trollhättan
Malin Wickström, Hagaströms SK
Tilda Carlsson, IK Wega

Killar
Alexander Dyk-Strömberg, SK Skrinnaren
David Andersson, SK Trollhättan
Emil Ström, SK Trollhättan
Erik Gustafsson, Sollentuna SS
Erik Wetterdal, IF Thor
Joel Wisting, Hagaströms SK
Nils van der Poel, SK Trollhättan

Uttagningar
Uttagningsansvariga för året är Andreas Larsson, Mattias Hadders och Henrik Svedberg. Ansökningshandlingarna har, tillsammans med diskussioner kring resultat och utvecklingskurva kopplat till ålder och ambitionsnivå, legat som grund för beslut om uttagningar.

Vi vill poängtera att flera av de sökande som inte kom med i denna uttagning fortfarande är unga och har möjligheten att söka till nästa års uttagning. Vi hoppas och tror att även om man står utanför denna uttagning så jobbar man på och visar genom resultat och inställning att man vill vara med i framtida uttagningar.

Tränare
Inför år 1 så var det möjligt för föreningstränare att söka om deltagande i projektet. För år två har vi valt att erbjuda föreningstärnare som deltog under år 1 en fortsättning även under år 2.

Som det ser ut just nu så har Jan Bengtsson IF Thor tackat ja, Anna Andersson Hagaströms SK har tackat nej p.g.a av egna studier och Magnus Axelsson har ännu inte lämnat definitivt besked.

Detta innebär att det finnas möjlighet för minst 2 tränare att söka om deltagande i projektet. Om du är tränare och vill delta i projektet så skickar du in din intresseanmälan till förbundskansliet.

Lägerplanering
Vi har på önskemål från både Finland och Danmark justerat den ursprungliga lägerplanen:

17-19 september  - Läger i Trollhättan
20-24 oktober – Läger i Berlin (med avresa från Sverige sen eftermiddag/kväll den 20/10)

I samband med lägret i Berlin kommer deltagande länder att lägga planeringen för resterande del av projektår 2 och för år 3 av projektet.

När man söker till och blir uttagen till akademin så förutsätter vi att man som åkare är beredd att satsa på skridskosporten. Vi kommer därför inte att acceptera återbud till akademiläger exempelvis för medverkan i annat idrottsevenemang eller liknande. Men med anledning av att vi har tvingats att justera årets lägerplanering så sent så kommer vi att ha överseende när det gäller det flyttade lägret i Berlin.

Om det är någon av de aktiva som inte har möjlighet att delta vid något av ovanstående läger så informerar man omgående någon av tränarna om detta.
Mattias Hadders, 070-324 41 23 alt. This is a mailto link
Henrik Svedberg,  073-364 34 57 alt. This is a mailto link

För frågor kring uttagning vänligen kontakta Andreas Larsson, koordinator för Skridskoakademin, 070-793 60 37.

Skribent: Anne Österberg

langsiktigutvecklingsplan