Favoriterna vann i premiären

13 NOV 2010 17:43
Elitserien för damer är igång och det klara segrar för Helsingborgs TK, Fair Play TK och KLTK.
  • Skapad: 13 NOV 2010 17:43

Helsingborg, med sina två världsstjärnor i laget, vann mot Djursholm med 5-1. Förutom säkra segrar av Sofia Arvidsson och Johanna Larsson släppte HTK även fram rutinerade Hanne Skak Jensen och Evelina Virtanen i singlarna. Virtanen på en fjärdesingel är ett kvalitetsbevis nog och HTK är stora favoriter till guldet i år igen.

Stockholmsderbyt blev ingen riktig match. KLTK:s lag vard enna dag lite för starkt och någonting säger mig att Hilda Melander (bilden) kommer att bli svårslagen på förstasingeln i år. Efter de inledande singlarna (2 och 4) stod det 1-1 i matcher då Agnes Sköld Nyström besegrat Tyra Taune i matchtiebreak men sedan gick allt "kungligas" väg. Hilda besegrade farliga Malin Ulvenfeldt och tillsammans med Karolina Söör vann hon även förstadubbeln. SALK behöver 2 x Roma i laget!

Fair Play slog Ullevi med klara 5-1. Två singlar var klara, två jämna och rutinerade Diana Eriksson vann till exempel sin tredjesingel mot Matild Hamlin. Malmölaget har också en fin resurs i Kristina Andlovic. Hon har avslutat sin elitsatsning men håller säkert bra klass fortfarande för att vinna många matcher på fjärdesingeln.

Det andra Malmölaget, MBTK, spelade 3-3 mot GLTK. Poängräddare i "hemmalaget" blev Gabriele Bertasiute och Cecilie Melsted som vann sina singlar och andradubbeln tillsammans.

Resultaten i premiären

Skribent: Peter Bengtsson