Fair Play och Helsingborg i topp

2010-11-21 21:13
Efter fyra omgångar i damernas elitserie toppar två förväntade topplag på full poäng.
  • Uppdaterad: 2016-06-07 17:22

(nyttiga Malmöspelare på bilden; Gabriele Bertasiute & Kristina Andlovic)

Fair Play har haft en bra helg och besegrade Djursholm med 6-0 och KLTK med 5-1. Malmölaget leder faktiskt elitserien på bättre matchkvot än superfavoriten Helsingborg och allt talar för att dessa två lag går till final.

Nyttig ”doldis” i Fair Play har exproffset Kristina Andlovic varit. Hon har inte förlorat en enda singel i elitserien 2010 så här långt. Mot DjTK var tre singlar odramatiska men Andlovic tvingades till matchtiebreak mot Hannah Liljeqvist. På söndagen besegrade Andlovic KLTK:s junior Marija Milutinovic, åter igen i ett matchtiebreak.

- Jag kände mig sliten i andra set, men jag fick en bra start i tiebreaket och sedan var det bara att spela på, säger en glad Kristina Andlovic efter den jämna matchen till klubbens hemsida.

Fair Play – KLTK slutade 5-1 men två singlar gick hela distansen och slutade båda i Malmövinst, dessutom pressade Stockholmsettan Hilda Melander singelettan från Malmö, Mervana Jugic Salkic en stund och föll hedersamt med 7-5, 6-1.

- Idag hade vi en tuff uppgift och vi lyckades betvinga KLTK med 5-1 efter en gedigen laginsats. Många matcher var mycket jämna och våra spelare gjorde kanoninsatser på löpande band, säger lagledaren och tränaren Tomas Biernacki i Fair Play

KLTK är trea i tabellen efter att under helgen också mött MBTK och vunnit 5-1. MBTK tog sedan en viktig seger under söndagen mot Djursholm och vann med 4-2 efter en del dramatik och flera jämna matcher. Djursholm är sist utan poäng och visserligen återstår tre matcher, men kanske sparkades Djursholm ner i div 1 redan under helgen?

Helsingborg utmanades av göteborgslagen i helgen, det blev 4-2, respektive 5-1 mot Ullevi och GLTK. Vi noterar att Alexandra Wetterström i GLTK var inblandad i två meriterande matchtiebreak under söndagen. Först mot sverigetvåan Johanna Larsson i singel där Alexandra tog första set. Sedan i dubbel tillsammans med Valeria OSadchenko när Sverigeettan Sofia Arvidsson stod på andra sidan nätet ihop med Beatrice Cedermark. Det blev dock två förlorade GLTK-matchtiebreak som vunna kunde betytt oavgjort 3-3 i lagmatchen och ett litet bättre utgångsläge i tabellen.

GLTK hade motflyt även under lördagen då det blev 2-4 mot SALK. I förstadubbeln slutade matchtiebreaket 10-8 till Stockholmslaget där Sandra Romas 6-1, 6-3 på SM-vinnaren och landets bästa 18-åring ger besked om att hon är tillbaka på allvar. SALK kom dock inte upp i samma standard och hade heller inte samma lag när man föll mot Ullevi TK på söndagen.

Göteborgslagen möts i veckan i en match som kanske avgör om det blir elitseriespel eller inte 2011 dör den som förlorar.

Tabell - samtliga resultat

Skribent: Peter Bengtsson