Fair Play vann seriefinalen

30 NOV 2010 20:59
Fair Play vann alla fyra singlar mot KLTK i seriefinalen i pool B och har säkrat vinst i gruppen och hemmamatch i semifinalen till helgen. KLTK bör ta sig dit men Växjö har chansen efter poäng mot Ullevi TK. Vallda skickade MBTK till division 1.
  • Skapad: 30 NOV 2010 20:59

Seriefinalen i pool B blev inte så spännade som man kanske väntat sig. Det var avgjort redan efter singlarna. Filip Prpic besegrade Ervin Eleskovic i två raka set på andrasingeln i ett kompismöte. Starkt! Pablo Figueroa på fjärdesingeln fick slita hårt mot en bra spelande Tobias Blomgren och undslapp först i ett matchtiebreak.

- Bra för självförtroendet. Jag har inte spelat så bra i serien, var på semester innan och ligger efter med fysen, säger Pablo.

Förstasingeln blev aldrig någon match. Bortalaget hade förstärkt med dansken Frederik Nielsen men han behövde bara spela ett set innan Michael Ryderstedt gav upp på grund av magont. Andreas Vinciguerra tappade första set i tiebreak men hittade sedan en väg tillbaka och besegrade Daniel Danilovic i ett avgörande matchtiebreak.

Hör FPTK-coachen Niklas Fjeldstad

Vallda vann
Vallda TK besegrade MBTK med 4-2 och hänger därmed sannolikt kvar i elitserien.

- Vi hoppas det och att alla andra lag gör sitt jobb. Det var vårt mål att hänga kvar och vi är sjukt glada över den här segern, säger Linus Ask i Vallda TK.

Anförda av Johan Settergren och Jeffrey Mira Svensson stod det 2-2 efter singlarna men det blev doldisarna Christian Bierich och Kristoffer Granqvist som vann andradubbeln och fixade minst en poäng. Därefter följdes segern upp med vinst i matchtiebrek i förstadubbeln.

- Det satt hårt inne, det var långsamt underlag och killarna kom fel i början men kunde till slut fixa segern.

MBTK möter Fair Play i sista omgången som inte kan slappna av helt innan seriesegern är intecknad.

I den sista matchen ledde Ullevi med 3-1 efter singlarna mot Växjö TS. Men VTS vann överraskande båda dubblarna efter dramatik i framförallt andradubbeln som slutade 12-10 i matchtiebreak. VTS går därmed upp på 5 poäng och möter KLTK i sista omgången i en match som gäller slutspel.

Skribent: Peter Bengtsson

Svenska Tennisförbundet