Slutspelslagen klara

02 DEC 2010 19:12
Det är klart för slutspel i herrarnas elitserie. I semifinalerna på söndag möts Fair Play TK - SALK och GLTK-KLTK.
  • Uppdaterad: 02 DEC 2010 22:22

På torsdagen slutspelades elitseriens pool B. Fair Play hade inga problem att besegra Malmökollegan i den sista elitseriematchen. Fair Play vann alla fyra singlarna mot MBTK och avgjorde direkt. Detta trots att varken Andreas Vinciguerra, Frederik Nielsen eller Filip Prpic spelade singel. MBTK får lämna elitserien. Fair Play får möta SALK i semifinal och får hemmaplan på söndag.

Växjö TS spelare fortsätter att imponera ocu utmanade KLTK om den sista slutspelsplatsen. Pontus Norberg besegrade Daniel Danilovic på förstasingeln, Viktor Odenbrink knäckte Patrik Rosenholm och Rasmus Johansson vann mot Tobias Blomgren efter matchtiebreak. Men Johan Kareld höll liv i matchen efter seger på fjärdesingeln.

Växjö TS "ickestärnor" visade stor moral och stark lagsammanhållning under årets elitserie. KLTK:s nonchalens (?) eller oförmåga att få med sina bästa spelare i alla matcher höll på att straffa sig. Laget som de har på papper måste nog också vara på banan på söndag om det skall bli final.

I mötet Vallda - Ullevi möttes två 78:or som känner varandra väl från juniortiden på förstasingeln. Det är också de spelare från den framgångsrika årgången som nådde högst på rankingen. Valldas Johan Settergren nådde 130:e plats och Björn Rehnquist noterade 149 som högst. Rehnquist hade dock en betydligt längre och sammantaget bättre karriär med spel i Grand Slam och avancemang till kvartsfinal på ATP-nivån. Tyvärr blev det aldrig någin riktig kamp då Settergren gav upp, men övriga Valldaspelare gör det bra och tog hem de övriga singlarna. Lagen slåss om plats 4-5 i serien.

Slutresultat

Skribent: Peter Bengtsson