Stefan Edberg delade ut stipendier

26 JAN 2011 19:02
När Stefan Edberg avslutade sin karriär 1996 instiftade han samtidigt Stefan Edbergs stiftelse för utbildning av unga tennisspelare. På onsdagen samlades 2010 års pristagare i Stockholm.
  • Skapad: 26 JAN 2011 19:02

Den forne världsettan satte själv in en ansenlig summa i stiftelsen och fick även tävlingsarrangörer och sponsorer att gå med. Varje år har sedan svenska juniorer fått del av pengarna och idag fick fyra lovande juniorer dessutom spela med Stefan Edberg som visade att han fortfarande kan slå till en tennisboll.

Intervju med Stefan Edberg här!

2010 års stipendiater som gjort bäst resultat i SALK, JSM-inne och ute, samt Båstadtennis är:

P14 Daniel Windahl, IS Göta
F14 Jacqueline Cabaj Awad, TK Hobby
P16 Filip Bergevi, Lidköpings TK
F16 Rebecca Peterson, Järfälla TS

Såväl spelare som klubb får en summa pengar att använda till förkovran och under dagen var även en tränare till varje junior inbjuden.

Daniel Windahl vann sin klass i SALK Open, JSM inne och Båstadtennis under fjolåret. Dessutom var han i final i JuniorMasters. Vad minns han bäst från 2010?

- Semifinalen mot Appelgren i Junior Masters var nog årets höjdpunkt och min bästa match, säger Windahl som också representerat Sverige internationellt med en 1/8-dels final i JEM som ett exempel.

Jacqueline Cabaj Awad var I final I alla fyra stora juniortävlingar I Sverige och vann två, SALK och JSM utomhus. Dessutom vann hon juniorslutspelet. Juniortennis i all ära men ett seniorresultat är hennes bästa minne från 2010.

- I vintertortävlingen i Falköping spelade jag riktigt bra när jag gick till final, säger Sverigeettan.

Filip Bergevi från Åhus TK pluggar från ocjh med hösten i Lidköping representerar sedan dess LTK. Han vann under det gångna året SALK, JSM inne och Båstadtennis.

- JSM inomhus var min höjdpunkt då jag spelade fantastikst bra tennis och jag kan även nämna Sommartourtävlingen i Ystad, säger han.

Rebecca Peterson är ett år ung i klassen men det hindrade henne inte från att vinna JSM inomhus och ta sig till final i Båstadtennsien och i JSM ute. Hon vann Kalle Anka Cup och har även spelat flitigt utomlands.

- Jag torskade bara en enda match i Sverige mot någon jämnårig förra året men sedan var Costa Rica runt nyår också häftigt och väldigt speciellt, säger Järfällatalangen som i sydamerikas Grade 1 ITF-turnering nådde final i dubbel.

Efter träning med Stefan Edberg på Kungl. Tennishallen bjöds det på lunch innan stpendierna rent fysiskt delades ut på IMG.

Nedan: Filip Bergevi hämtar sin prischeck

Skribent: Peter Bengtsson