Tävlingslicens

Vill du köra triathlon i tävlingsklass? Då behöver du lösa en tävlingslicens och vara medlem i en förening som är ansluten till Svenska Triathlonförbundet.

För att delta i motionsklass krävs varken licens eller föreningstillhörighet.

Om licensen

A-licens (18 år och uppåt): 350 kr/år
B-licens (upp t.o.m. 17 år): 200 kr/år

Licensåret löper 1 april till 31 mars. Licens för 2020 går inte än att lösa! Anmäl dig till tävlingar och komplettera senare med ditt licensnummer. Vi kommer byta system för licenshantering! Återkommer med info. och länk här när licensköp för 2020 är öppen, troligen i början av januari.

ERBJUDANDE:

Genom vårt samarbete med TYR ger vi alla som löst licens i år 30% rabatt på deras ordinarie sortiment (gäller ej redan nersatta produkter).
Koden STF30FB ska anges vid köp i deras webshop: http://tyrsverige.se/
Erbjudandet gäller t.o.m. 31 december.

Försäkring

Genom tävlingslicensen är du olycksfallsförsäkrad i FOLKSAM vid organiserad träning och tävling, samt under direkt färd till eller från dessa aktiviter. Deltagare i motionsklass är försäkrade under tävling på arrangemang som är sanktionerade av STF ( = alla arrangemang i tävlingskalendern).

Försäkringen omfattar i stort:

• Invaliditetsersättning
  • Dödsfallsersättning
  • Arbetsvårdande rehabilitering
  • Tandskadekostnader (högst 60 procent av ett basbelopp)
  • Resekostnader

Riksidrottsförbundet (RF) har också en grundförsäkring för ideella ledare och funktionärer. Den gäller dock inte när arrangören är en organisation utanför RF, exempelvis ett bolag. I sådant fall, kontakta ditt försäkringsbolag för annat alternativ.

Uppdaterad: 02 DEC 2019 20:05 Skribent: Lotta Johansson

Playitas