Hoppa till sidans innehåll

Tävlingslicens


Vill du köra triathlon i tävlingsklass? Då behöver du lösa en tävlingslicens och vara medlem i en förening som är ansluten till Svenska Triathlonförbundet.

För att delta i motionsklass krävs varken licens eller föreningstillhörighet.

 

ERBJUDANDE:
Genom vårt samarbete med TYR ger vi alla som löst licens i år 30% rabatt på deras sortiment (gäller ej redan nersatta produkter). Koden SA30FR ska anges vid köp i deras webshop: http://tyrsverige.se/  Erbjudandet gäller t.o.m. 31 december 2018.

 

Om licensen 

A-licens (18 år och uppåt): 320 kr/år (år 2019: 350 kr)
B-licens (upp t.o.m. 17 år): 200 kr/år (år 2019: 200 kr)

Licensåret löper 1 april till 31 mars och betalningen ska vara Svenska Triathlonförbundet tillhanda senast 31 mars. Det går inte nu att lösa licens för 2019, utan anmälan till tävling får göras och sedan kompletteras under våren 2019 med licensnummer. Fr.o.m januari kommer det gå att förnya licens för kommande säsong.

För att spara tid och pengar skickar vi inte ut någon skriftlig licens till den aktive. Svenska arrangörer kontrollerar att den aktive löst licens mot en aktuell licensförteckning som laddas ner från förbundets tävlingssystem.

Om du ska tävla på en internationell tävling, kom ihåg att skriva ut licensintyg ifrån Mina Sidor. Ironman 70.3 Jönköping och Ironman Kalmar räknas som internationella tävlingar så till dessa behöver du licensintyg.

 

Försäkring

Genom tävlingslicensen är du olycksfallsförsäkrad i FOLKSAM vid organiserad träning och tävling, samt under direkt färd till eller från dessa aktiviter. Deltagare i motionsklass är försäkrade under tävling på arrangemang som är sanktionerade av STF ( = alla arrangemang i tävlingskalendern).

Försäkringen omfattar i stort: 

 • Invaliditetsersättning
 • Dödsfallsersättning
 • Arbetsvårdande rehabilitering
 • Tandskadekostnader (högst 60 procent av ett basbelopp)
 • Resekostnader

Riksidrottsförbundet (RF) har också en grundförsäkring för ideella ledare och funktionärer. Den gäller dock inte när arrangören är en organisation utanför RF, exempelvis ett bolag. I sådant fall, kontakta ditt försäkringsbolag för annat alternativ. 

 

Registrera tävlingslicens på något av följande sätt:

  • Förnya licens
   Har du registrerat dig tidigare år räcker det att du betalar via Mina Sidor. Har du bytt adress ber vi dig ändra den där också. Ska du börja tävla för en annan förening inför en ny säsong? Hör av dig till kansliet så hjälper vi dig att ändra din föreningstillhörighet.

 

  • Registrera en helt ny licens via webben
   Genom att du registrerar dig via webben förenklas administrationen och alla uppgifter blir riktiga och rättstavade. Betala sedan med betal-/kreditkort.
   Registrera helt ny licens här.

 

  • Betala flera licenser samtidigt
   Om er förening betalar in flera licenser samtidigt så är vi tacksamma om ni skickar uppgifterna om de licenserade på en excelfil via mejl.


  • Endagslicens
   Endagslicens kostar 170 kronor (år 2019: 200 kr) och kan lösas via arrangören på plats på tävlingsdagen. Du måste då också visa upp någon form av intyg på att du är medlem i en förening ansluten till STF. Endagslicens kan endast lösas för tävlingar i Sverige. 

 

Lycka till med ditt tävlande! 

Har du betalat licens och saknar bekräftelse? Kolla din skräppost.

Uppdaterad: 14 SEP 2018 16:45 Skribent: Lotta Johansson

Sponsorer

 

 


Playitas


 

   

      

     

 

 


Medlem i

etu_logo_4c JPG


Itu

SOK 

 

Postadress:
Svenska Triathlonförbundet
Nedre Kaserngården 5
415 28 Göteborg

Besöksadress:
Nedre Kaserngården 5
415 28 Göteborg

Kontakt:
Tel: 031-726 61 86
E-post: This is a mailto link

Se all info