Hoppa till sidans innehåll

Grenar


Grenarna i pistolskyttet passar många olika utövare - ungdomar, seniorer, veteraner.

Skytte med luftpistol finns för ungdomar från tidig skolålder, där man skjuter sittande med stöd.
Juniorer till veteraner kan dessutom skjuta krutgrenar.

För skyttar med olika funktionsnedsättningar är luftpistol en bra tävlingsform då den genomförs inomhus och med olika hjälpmedel för att hålla vapen och för att se resultaten.

Fripistol är en utomhusgren mot en 10-ringad precisionstavla. Pistolen är i kaliber 5,6 mm och får endast laddas med ett skott i taget.

Luftpistol skjuts inomhus mot en 10-ringad tavla och pistolen drivs med komprimerad luft eller kolsyra och har en kaliber på 4,5 mm

Snabbluftpistol. Idag kan luftpistoler förses med magasin och tävlingsgrenar med korta tävlingstider genomförs. Grenen skjuts som snabbpistol men med något längre tider.

Snabbpistol är en utomhusgren med pistol i kaliber 5,6 mm mot fem 5-ringade snabbpistoltavlor. Varje serie består av fem skott mot fem tavlor där ett skott per tavla räknas. Tävlingen omfattar två omgångar om 30 skott med vardera två 8-sekundersserier, två 6-sek-serier och två 4-sek-serier.

Sport- och Grovpistol är båda utomhusgrenar med pistol eller revolver. Skillnaden är vapnets kaliber, 5,6 mm för sportpistol och 7,6 - 9,65 mm för grovpistol. Tävlingen består av 30 skott mot precisionstavla och 30 skott mot snabbpistoltavla. I snabbmomentet är tiden 3 sekunder per skott.

Standardpistol är en utomhusgren med pistol i kaliber 5,6 mm. Tävlingen består av tre omgångar mot precisionstavla där varje omgång består av fyra serier om fem skott och tiderna per serie är 150, 20 och 10 sekunder.

Uppdaterad: 30 NOV 2021 09:45 Skribent: Magnus Thöresson
----------------------------------
Regelfråga Pistol? Maila
This is a mailto link
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...