Hoppa till sidans innehåll

Grenarna vid EM


I EM tävlar de svenska skyttarna i tre av SvSF:s fyra grenar; gevär, pistol och viltmål. Här är en närmare presentation av de olika programmen inom respektive gren.

 

GEVÄR
Gevärsskyttet skjuts både nationellt i de nordiska länderna och som en internationell gren med OS-status. Inomhus skjuter man med luftgevär i stående skjutställning.

GEVÄR 10 METER
Detta är en inomhusgren där skytten befinner sig i en särskilt skjuthall och skjuter mot en 10-ringad tavla. Avståndet är 10 meter och en match omfattar 60 skott för herrar och herrjuniorer samt 40 skott för damer och damjuniorer. Finalen skjuts skott för skott med totalt 10 skott och tolkas med decimaler. 

 

PISTOL

Pistolskyttet har många olika tävlingsformer att välja mellan, allt från fripistol med lång tävlingstid till snabbpistol med extremt kort tid. Samtliga tävlingar omfattar 60 skott för herrar förutom i luftpistol där damer och damjuniorer skjuter 40 skott.

 

Vid EM skjuts endast luftpistol där skyttarna skjuter mot en tioringad tavla som står på tio meter framför skytten. Damerna skjuter 40 skott under en tid av 1 timme och 15 minuter medan herrarna skjuter 60 skott under en tid av 1 timme och 45 minuter. Fnalen skjuts med tio skott, skott för skott, och tolkas med decimaler.

 

VILTMÅL

I viltmål skjuter man mot rörliga mål på olika avstånd och olika visningstider. Målet kan röra sig både från höger och vänster i en bana.

 

Inom grenen running target 10 meter förekommer både långsamma och snabba lopp. Då visas målet i 5 sekunder för de långsamma loppen och 2,5 sekunder för de snabba loppen. I tävlingen regelbundna lopp skjuts 30 skott mot långsamma och 30 skott mot snabba lopp. I tävlingen blandade lopp skjuts 40 skott som består av lika antal långsamma och snabba lopp, men skytten vet inte när ett långsamt respektive snabbt lopp kommer. Damerna skjuter även 40 skott i den regelbundna tävlingen.

Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:04 Skribent: Jessica Linnman

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...

Se all info