Hoppa till sidans innehåll

Tournament Planner-Tävling Online


Svenska Tennisförbundet hanterar registrering av tävlingsspelare, licensinbetalningar och tävlingsanmälningar via sidan Tävling Online. All spelarregistrering på Tävling Online görs via formulär där villkor och integritetspolicy kan läsas och godkännas. 

Alla registrerade spelare får tennisnyheter skickade till den e-mailadress som man anger i formuläret. Man kan välja bort att erhålla e-mailutskick via spelarens profil eller genom en avprenumeration. Spelare kan även få tävlingsinbjudningar via e-mail. Även inbjudningarna kan väljas bort via spelarens profil eller genom en avprenumeration.

Samtliga tävlingsarrangörer/föreningar med programlicens till Tournament Planner har tillgång till personuppgifter från de spelare som har anmält sig till en arrangörs tävling. Tillgång erhåller man genom att ladda ner anmälda spelare till datorprogrammet Tournament Planner.

Tävlingsarrangören/föreningen har möjlighet att justera och lägga till nya spelare direkt i Tournament Planner. Arrangören/föreningen har även möjlighet att använda kontaktuppgifterna för att ta kontakt med spelarna via brev, telefon eller e-mail i frågor relaterade till aktuell tävling.

Eftersom både Svenska Tennisförbundet och tävlingsarrangören/föreningen bestämmer över vad och hur personuppgifterna skall behandlas så har båda parterna, ur ett GDPR-perspektiv ett gemensamt personuppgiftsansvar. Samtliga tävlingsarrangörer/föreningar med programlicens informeras via e-mail i samband med införandet av dataskyddsförordningen alternativt vid registreringen av en ny programlicens.

Det gemensamma personuppgiftsansvaret och gällande integritetspolicyn innebär följande för tävlingsarrangören/föreningen: 

  • Att tävlingsarrangören/föreningen får kontakta och informera anmälda spelare via telefon, brev och e-mail i syfte att informera om den aktuella tävlingen.
  • Att tävlingsarrangören/föreningen får bjuda in licensierade spelare som i sin profil på Tävling Online har valt att ta emot tävlingsinbjudningar.
  • Att tävlingsarrangören/föreningen får bjuda in förra årets deltagare till nästa års tävling.

 Däremot får en tävlingsarrangör/förening inte lov att:

  • Skicka direktmarknadsföring till licensierade spelare utan deras medgivande. 
  • Skicka tävlingsinbjudningar till licensierade spelare som avböjt vidare utskick.
  • Spelarnas personuppgifter får inte heller lämnas ut till tredje part.

I övrigt hänvisar vi till det personuppgiftsansvar som åligger varje föreningen enligt den nya dataskyddsförordningen.

Uppdaterad: 24 MAJ 2018 21:12 Skribent: Bengt Helmersson
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104440410
E-post: This is a mailto link