Hoppa till sidans innehåll

Mackes Minnesfond


Mackes Minnesfond – för internationell förkovring av ledare inom svensk tennis.

Marcus "Macke" Wallenberg, som avled 13 september 1982, var Svenska Tennisförbundets ordförande från 1934 till 1953 och därefter dess hedersordförande.

För att hedra Marcus Wallenbergs minne bildade Svenska Tennisförbundet en fond med hjälp av insamlade medel från tennisklubbar, distriktsförbund och tennisintresserade personer runt om i landet.

Fondens ändamål är att genom stipendier bidra till ekonomiskt stöd åt svenska och internationella ledare, som aktivt arbetar för svensk tennis och
– som vill utveckla sina tenniskunskaper genom att tillägna sig internationell erfarenhet, eller
– som besitter stor internationell kunskap och erfarenhet att tillföra svensk tennis.

Fonden står under förvaltning av styrelsen i Svenska Tennisförbundet. Avkastningen på fondens tillgångar används uteslutande till det ovan nämnda ändamålen. 

Vem kan ansöka?
Är du verksam som ledare inom svensk tennis och planerar att genomföra en utbildnings- eller fortbildaktivitet som överensstämmer med fondens ändamål har du möjlighet att ansöka om ett stipendium ur Mackes Minnesfond.

Hur ansöker man?
Ansökan om stipendium ur Mackes Minnesfond skickas till Svenska Tennisförbundet. Beslut om tilldelning tas av Svenska Tennisförbundets styrelse.
Ansökan skickas till:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm
Uppdaterad: 03 JAN 2016 20:48 Skribent: Svenska Tennisförbundet
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104440410
E-post: This is a mailto link