Svenska Triathlonförbundet

2021-10-12
Välkommen till Svensk Triathlons digitala idrottscafé! Nu har vi återigen glädjen att bjuda in till våra populära Digitala idrottscaféer. Vi kommer under kvällen den 26 oktober att gästas av Maja Reichard, parasimmare.

2021-10-08
För dig som vill kombinera en satsning på triathlon med studier på gymnasienivå finns flera alternativ. I Motala finns sedan flera år ett Riksidrottsgymnasium (RIG) och vi har även Nationell Idrottsutbildning i triathlon (NIU) på fyra orter.

2021-10-06
Höstterminen är nu igång och med det vill vi presentera vår nya NIU-tränare på Väsby Nya Gymnasium, Johan Andersson. På gymnasiet har eleverna möjligheten att läsa ämnet specialidrott med inriktning på triathlon där Johan nu är ansvarig tränare.

2021-10-01
Under sommaren och hösten 2021 har RF-SISU tillsammans med Svenska triathlonförbundet skapat ett SF-specifikt projekt med fokus på föreningsutveckling.

2021-09-29
Idag den 29 september tas en rad av de restriktioner som påverkat idrotten bort och idrottsrörelsen kraftsamlar nu tillsammans för en återstart. Som vi har längtat till gemenskap, skratt, kompisar och träning tillsammans!

2021-09-27
I lördags avslutades säsongen med Duathlon SM som även var finaltävlingen av Svenska Triathloncupen 2021. Arrangörer för helgen var Väsby SS Triathlon och vi kunde inte bett om en bättre avslutning av säsongen inne på Arlanda Test Track.

2021-09-24
Nu öppnar vi shopen igen tillsammans med vår klädpartner Trimtex. Denna gången har vi nya plagg som är perfekta under kommande höst och vinter träning. Missa inte att göra din beställning senast 31 oktober.

2021-09-22
Till helgen är det dags för EM 2021 i Valencia, Spanien och för första gången någonsin har vi en paratriathlet Hein Wagner som tillsammans med sin guide Oscar Drew ska representera Sverige i klassen för synskadade.

2021-09-21
I helgen kördes Hallsta Triatlon, även 3:e deltävling i Svenska Triathloncupen 2021. Tävling körde över två dagar i form av supersprint. Syskonen Månsson stod för segrarna i seniorklassen och även lillasyster Hanna tog hem segern pojk/flick klassen.

2021-09-12
VM silver på långdistans till den bästa Jesper Svensson! Han går i mål med ett nytt personbästa och snabbaste svenska tiden någonsin 07:39:25! Stort grattis till Jesper.

Tävlingskalender

Playitas