Hoppa till sidans innehåll

Covid-19

Föreningarna informerar sig bäst och planerar sin verksamhet i linje med folkhälsomyndigheten och RF:s beslut, rekommendationer och riktlinjer angående Covid-19.

Ingen har undvikit allvaret i situationen och alla behöver på bästa sätt bidra för att minska risken för spridning. Vi skall inte fatta panikartade eller stressande beslut, istället behöver vi hålla oss väl informerade av de instruktioner och förutsättningar som myndigheter ger, och utifrån det fatta övervägda och kloka beslut.

Uppdaterad 2021-04-06
Från och med den 14 december gäller skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd om allas ansvar att förhindra smitta av covid-19. 

Nu gäller följande restriktioner och begränsningar fram till den 3 maj. Max 8 deltagare vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar, såsom idrottsevenemang med publik enligt pandemilagen. Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd tillåter smittsäker träning för alla. För de som är födda 2001 och tidigare gäller om möjligt utomhus. Idrottsrörelsen bör avstå helt från att ordna eller delta i läger, matcher, cuper och andra tävlingar, med undantag för yrkesmässig idrott. Detta gäller alla åldersgrupper. Beslutet grundas på det rådande allvarliga smittläget.

Riksdagen har beslutat om den så kallade pandemilagen som gäller från den 10 januari. I anslutning till lagen har regeringen beslutat om en förordning och Folkhälsomyndigheten om föreskrifter och allmänna råd, som förtydligar hur lagen ska efterföljas.

Här hittar du info om vad pandemilagen innebär för idrotten

Här hittar du info om träning för alla på ett smittsäkert sätt

Här hittar du info om Folkhälsomyndighetens skärpa nationella föreskrifter och allmänna råd

Här hittar du allmän information om Covid-19 och specifik information för idrottsrörelsen.

Här hittar du vanliga frågor och svar om Covid-19 och idrotten.

Ansökningsperioden är nu öppen från 7 maj till 19 maj kl. 12:00 (obs: nytt datum) och avser ekonomiska konsekvenser av coronakrisen för perioden 1 januari till 30 april 2021.

Här hittar du RF ansökan om kompensationsstöd för föreningar

Här hittar du Information från STF och arrangörer.

Digitala årsmöten 2021
Årsmötet är er förenings viktigaste möte, men i och med Covid-19 kan det vara svårt att genomföra årsmötet fysiskt. Den första frågan ni behöver ställa er är om ni får arrangera ett digitalt årsmöte. Svaret på den frågan hittar ni i era fastställda stadgar. Riksidrottsförbundet (RF) menar att det i detta mandat också finns ett utrymme att bestämma formen för årsmötet och att styrelsen har möjlighet att besluta att årsmötet får genomföras digitalt. Om inte något annat anges i föreningens stadgar är det styrelsen som bestämmer tid och plats för årsmötet.

I FHM:s nationella allämna råd och rekommedantioner som träde i kraft den 14 december 2020 och som gäller till och med den 30 juni 2021, rekommenderas det att bland annat årsmöten om så är möjligt ska hållas digitala. Läs mer här.

RF och SISU Idrottsutbildarna har tagit fram vägledning för föreningar som önskar genomföra digitalt årsmöte. De har tagit fram stödmaterial och råd kring vilken digital plattform är att föredra beroende på förening/närvaro på årsmöte.

Här hittar du mer info och hjälp till att ett digitalt årsmöte

Kontakta ert RF-SISU distrikt för stöd, råd och ev. utbildning för att kunna genomföra digitalt årsmöte.
Här hittar ni er rätta kontaktperson. 

 

I RF:s information rekommenderas föreningar att höra av sig till respektive specialidrottsförbund i enskilda frågor som att exempelvis arrangera sammankomster. STF har ingen egen specialistkunskap i den medicinska frågan utan följer de lagar, riktlinjer och rekommendationer som regering, myndigheter och RF ger.

STF:s övergripande fokus är precis som Riksidrottsförbundets att i det här läget bidra till att minska smittspridningen av coronaviruset, och vi uppmanar alla föreningar att göra detsamma.

Föreningar är självklart välkomna att som alltid kontakta kansliet för diskussion.

Tag hand om er och varandra!

Bästa idrottshälsningar

Förbundsstyrelsen

E.u. Ola Silvdahl

Generalsekreterare

Uppdaterad: 21 JAN 2021 14:12 Skribent: STF kansli
Epost: Adressen Gömd

Sponsorer

 

 


Playitas 

   

 

 


 
 

     Medlem i


 

 

 

Postadress:
Svenska Triathlonförbundet
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Besöksadress:
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0317266186
E-post: info@svensktriathlon...

Se all info