Hoppa till sidans innehåll
Foto: Andreas Thell Tilda Månsson överst på prispallen på WC Bergen.

Tilda Månsson vann sensationellt WC Bergen

02 SEP 2022 15:26
Tilda åkte till Bergen för att se och lära och skaffa sig erfarenhet av att tävla på seniornivå.
  • Uppdaterad: 02 SEP 2022 15:26

Då slår hon till, lite oväntat för både henne själv och ledare, men oj så bra det gick. I denna World Triathlon Cup spurtade Tilda, som var klart yngst i hela startfältet, ner övriga deltagare och passerade mållinjen först om än med knapp marginal. Tilda låg länge långt bak i cykelklungan och det var först efter sista växlingen, ut på löpningen (som är Tildas starkaste moment) som hon gick rakt igenom fältet och var den starkaste in i mål.

 
Vilket år Tilda Månsson har haft! Junior EM guld i våras följt av Junior VM guld i somras och nu första segern internationellt på seniornivå. Nu återstår ett par tävling, redan nu till helgen är det dags att tävla igen, denna gång i Frankrike följt av World Triathlon Cup tävling i Tjeckien för att avsluta säsongen med World Triathlon Championship Finals i Abu Dhabi där Tilda tävlar i U23 klassen. 


Även Gabriel Sandör tävlande i WC Bergen och placerade sig på en 34:e plats. Klart godkänt lopp och ett steg i rätt riktining. Bättre simning än de senaste tävlinganra, stabil cykling, bra växlingar, sen finns där mer att hämta på löpningen, men det kommer. Gabriel har också en del tävlingar kvar på säsongen där World Triathlon Cup tävling i Tjeckien är närmast. 

Skribent: Johanna Green
E-post: Adressen Gömd

Sponsorer

 

 


Playitas 

   

 

 


 Medlem i


 

 

 

Postadress:
Svenska Triathlonförbundet
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Besöksadress:
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0317266186
E-post: info@svensktriathlon...

Se all info