Hoppa till sidans innehåll

Svenska Triathlonförbundet


Svenska Triathlonförbundets uppdrag är att administrera, utveckla och marknadsföra idrotten triathlon i Sverige.

Svenska Triathlonförbundet bildades först som provisorium 1984 och anslöts som sektion i Sveriges Militära Idrottsförbund. 1993 bildades interimistiskt det nya Svenska Triathlonförbundet och detta invaldes vid 1995 års Riksidrottsmöte som självständigt specialförbund och medlem i Riksidrottsförbundet (RF).

Triathlon är sedan OS i Sydney år 2000 med på det olympiska programmet och Svenska Triathlonförbundet är medlem i Sveriges Olympiska Kommitté. Att triathlon som idrott är medlem i den olympiska familjen är till största delen ett resultat av Gunnar Ericssons (IOC) idoga arbete. Svenska Triathlonförbundet är medlem i World Triathlon (bildat 1989) och dess regionala organisation Europe Triathlon (bildat 1984). Representanter för svensk triathlon har aktivt medverkat vid dessa organisationers bildande. 

Årsmötet är förbundets högsta beslutande organ och där väljs bland annat en styrelse som leder verksamheten på det sätt som årsmötet beslutat. Styrelsen består av ordförande och åtta ledamöter, samt en personalrepresentant och en representant för de aktiva. Svenska Triathlonförbundets medlemmar är ideella föreningar. En ideell förening kan bli medlem genom att göra en medlemsansökan via RF, läs mer här.

Förbundet har fyra distrikt - Väst, Öst, Nord och Syd - vilka utgör triathlons regionala organisation. En förening som är medlem i Svenska Triathlonförbundet blir automatiskt medlem i det distrikt där den har sin geografiska tillhörighet.

 

DSC_0179

Uppdaterad: 28 DEC 2020 11:00 Skribent: Ola Silvdahl

Sponsorer

 

 


Playitas 

   

 

 


 Medlem i


 

 

 

Postadress:
Svenska Triathlonförbundet
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Besöksadress:
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0317266186
E-post: info@svensktriathlon...

Se all info