Hoppa till sidans innehåll

De är vi som ska utveckla Paratriathlon


Alla ska ha möjlighet att träna

-
Vi vill tipsa om Para-me.se som är en webbplats som tagits fram av Parasport Sverige som informerar personer med funktionsnedsättning om möjligheterna till parasport. Syftet är att det ska vara lättare för personer med funktionsnedsättning att hitta idrotter och föreningar i sitt närområde. Och här vill vi ju såklart att paratriathlon ska finnas representerat!
-
ParaMe arbetar löpande med att ta in fler föreningar från hela landet. Alla föreningar som kan inkludera personer med funktionsnedsättning i sin verksamhet är välkomna att registrera sig i ParaMe. Föreningen behöver inte nödvändigtvis ha en specifik verksamhet för personer med funktionsnedsättning. Registreringen är kostnadsfri och medlemskap i Svenska Parasportförbundet krävs inte heller. 
-
Om ni har en verksamhet som inkluderar personer med funktionsnedsättning, kom ihåg att registrera er i ParaMe. Länk till registreringen
-
Vid frågor, välkommen att kontakta:

Tips på digitala utbildningar
-
-
Den första utbildningen handlar om Tillgänglighet på idrottsanläggningar där syftet är att bidra med grundläggande kunskaper inom området fysisk tillgänglighet på idrottsanläggningar och i träningslokaler. Det vill säga kunskap om hur en anläggning kan utformas eller anpassas för att fungera för så många som möjligt, utan att exkludera någon.
 -
Utbildningen hålls torsdag den 11 februari, kl. 17.30 – 20.30 med sista anmälningsdag den 4 februari 2021. Anmäl dig här 
-
Den andra utbildningen handlar om Ett gott bemötande och syftar till att bidra med kunskap om vad som är ett gott bemötande. I utbildningen lyfts viktiga frågeställningar, med målet att ge kursdeltagarna insikter och kunskaper om hur de med ett gott bemötande kan skapa förutsättningar för ökad inkludering och delaktighet.
-
Utbildningen hålls torsdag den 18 februari kl 17.30-20.30 med sista anmälningsdag den 11 februari. Anmäl dig här
-
Du kan läsa mer om utbildningarna på Parasport Sveriges hemsida här
Vi kommer att delta. 
Hoppas att vi ses!

Nu är paratriathlonprojektet igång!

Äntligen är vi igång med projektet Triathlon för alla med fokus på att lyfta och etablera paratriathlon i Sverige. Det finns idag ett fåtal paratriahleter runt om i landet, men vårt mål är att det successivt ska bli många fler. 
Vi ser den första fasen av detta projekt som en lärofas där vi vill förstå hur verksamheten idag fungerar för er ute i de lokala föreningarna och ta del av era tankar och idéer. 
Vi välkomnar därför alla frågor och funderingar ni har som rör paraverksamheten och vill gärna att ni hör av er om ni redan är igång på något sätt. 

 

Projektledare:
Camilla Oldberg  
0733-85 99 78
This is a mailto link

Assisterande projektledare:
Mikael Fredriksson
0733-85 99 79
This is a mailto link

Vi ser fram emot spännande och händelserika år där vi ska göra paratriathlon i Sverige till världens bästa!
 

 Nya på jobbet!

Vi är de senaste tillskotten i triathlonfamiljen och kommer att jobba med att utveckla paratriathlon i Sverige under en treårsperiod. Här kommer en kort introduktion till vilka vi är: 

Mikael Fredriksson:  Jag arbetar som assisterande projektledare i projektet Triathlon för alla. Jag har en bakgrund som parasimmare där jag deltagit vid EM, VM och Paralympics. Jag har under det senaste året arbetat som utvecklingsansvarig inom Svenska simförbundet med parasimning. Jag har även startat upp en paraverksamhet i Kungsbacka simsällskap från grunden. Idag är det 8 grupper parasimning i Kungsbacka. Jag har via min idrottskarriär och mitt arbete i Kungsbacka och simförbundet skapat ett stort nätverk av kontakter inom paraidrotten både nationellt och internationellt.

Camilla Oldberg: Jag jobbar som projektledare vilket innebär att jag kommer att ha det övergripande ansvaret för projektet och stå för struktur och helhetssyn. Jag har drivit eget företag i över tio år och är van att driva projekt och jobba lösningsfokuserat. Jag har även en lång bakgrund som ledare och utbildare inom gruppträning och främst inom yoga. Ett triathlon har jag också på meritlistan, men det kan ju bli fler! 

Välkommen att kontakta oss om du har frågor kring paratriathlon!

Svensk Triathlon - världens bästa!


Januari 2021 startar det efterlängtade paraprojektet "triathlon för alla" 

Läs mer här--> 

Uppdaterad: 19 JAN 2021 12:04 Skribent: Camilla Oldberg

Sponsorer

 

 


Playitas 

   

 

 


 
 

     


Medlem i


 

 

 

Postadress:
Svenska Triathlonförbundet
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Besöksadress:
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0317266186
E-post: info@svensktriathlon...

Se all info