Aktuella Utbildningar: Tillgänglighet och Bemötande

Vill er förening förbättra eller öka på era kunskaper kring tillgänglighet och bemötande? Vid två tillfällen under våren kommer vi tillsammans med Parasportförbundet erbjuda fördjupade utbildningstillfällen.

Utbildning: Tillgänlighet på idrottsanläggningar

Utbildning syftar till att ge grundläggande kunskaper om tillgänglighet på idrottsanläggningar. I utbildningen får du kunskaper om vad tillgänglighet och universell utformning innebär.

Du får med dig konkreta tips genom goda exempel för att göra idrotten tillgängliga för så många som möjligt, med fokus på Parasport Sveriges målgrupper.

Utbildningen kommer innehålla rena föreläsningsdelar, filmvisning samt gruppdiskussioner och övningar. Under utbildningens 3 timmar förväntas du delta aktivt i alla moment.

Utbildningen genomförs av Parasport Sverige inom ramen för projektet ParaMe

När: 29/4
Kl: 17.30-20.30 (paus varje timma)
Plats: Utbildningen hålls digitalt med verktyget Zoom

All nödvändig info om utbildningen kommer mejlas till dig när din anmälan är gjord.

Utbildning: Ett gott bemötande

Utbildningen syftar till att bidra med kunskap om vad som är ett gott bemötande. I utbildningen lyfts viktiga frågeställningar, med målet att ge dig som deltar ökade insikter och kunskaper om hur man med ett gott bemötande kan skapa förutsättningar för ökad inkludering och delaktighet för personer med funktionsnedsättning.

Tillsammans reflekterar vi kring hur vi relaterar till varandra och använder oss av konkreta exempel som samtalsverktyg.

Utbildningen genomförs av Parasport Sverige inom ramen för projektet ParaMe

När: 11/5
Kl: 17.30-20.30
Plats: Utbildningen hålls digitalt med verktyget Zoom

Anmäl dig här >>>

Vi vill även tipsa om läsvärt material manual för tillgänglighet >>>

Inkluderande ledarskap för att möta idrottare med funktionsnedsättning

Tillsammans med Parasport Sverige har SISU Idrottsutbildarna och Riksidrottsförbundet tagit fram ett utbildningsmaterial i syfte att stödja och vägleda tränare i en idrottsförening som möter idrottare som har en funktionsnedsättning. Utbildningmaterialet innehåller allt från träning och tävling, förklaring av begrepp och normer samt reflektionsfrågor och reflektionsmaterial för att du eller ni i er förening ska på bästa sätt ta till er av innehållet.

Till utbildningsmaterialet >>>

Syntolkning: Logotyp Sisu Idorttsutbildarna