Hoppa till sidans innehåll

Varför krävs personnummer?

25 JAN 2010 08:36
I det nya medlemsregistret i IdrottOnline Klubb krävs hela personnumret på alla medlemmar. Anledningen är att varje person ska vara unik och det underlättar för det administrativa arbetet.
  • Skapad: 25 JAN 2010 08:36

Om varje person är unik och har ett personnummer kan registret automatiskt uppdateras mot folkbokföringen. Det är en av fördelarna med det nya registret. Men det finns också många frågor om att lagra personnummer i ett register.

Det är föreningen som äger rätten till medlemsarkivet och personnummerna kommer aldrig visas i någon offentlig miljö. Istället tilldelas varje medlem ett IdrottsID som också är unikt. En idrottsförening har en skyldighet enligt stadgarna att föra ett register över sina medlemmar. Detta register ska innehålla för föreningen nödvändiga uppgifter

Behandling av personuppgifter kräver en ansvarig, den personen ser till att det finns samtycke för insamling av uppgifterna, ett exempel är att ha ett informationsblad att ge till medlemmarna där ni informerar om insamlingen och vad den används till. I en idrottsförening är det vanligast att föreningen är ansvarig för registret.
Mer om PUL finns att läsa på: http://www.datainspektionen.se/fragor-och-svar/personuppgiftslagen/ 

Medlemsregistret i IdrottOnline Klubb är godkänt av Datainspektionen och följer PUL, Personuppgiftslagen. Mer information hittar du även på www.idrottonline.se/klubb

 

Skribent: Jessica Linnman

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

MÄSTERSKYTTEN


SAMARBETSPARTNERS

  
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...