DC: Tappert Sverige föll

07 MAR 2010 20:39
Argentina var för starka i helgens Davis Cup-match och David Nalbandian blev en avgörande faktor.
  • Skapad: 07 MAR 2010 20:39

David Nalbandian var tveksam till singlespel ända in i de sista skälvande minuterna. Efter en inbollning under Söderlings segernmatch som gav 2-2, kände han av smärta i benet och ville avstå.

Men han övertalades och blev hjälte. Med detta som bakgrund var första set mot Vinciguerra oerhört viktigt. "Vinci" hade 4-2 ledning men Nalbandian kom tillbaka.

- Han spelade oerhört bra och fick mig att springa väldigt mycket och han imponerade på mig. Själv är jag glad att kroppen höll som den gjorde men jag är helt slut i kroppen, sa argentinaren efter matchen.

Självfallet är det ännu en så kallad hedersam förlust som Vinciguerra nu måste hantera.

- Jag är så jäkla trött på den här typen av förluster, sa han direkt efter amtch till sina lagkamrater i omklädningsrummet.

Med några dagars reflektion kan han förhoppningsvis ändå ta med sig det goda från matchen. Han pressar en världsspelare på ett snabbt inomhusunderlag och visar hör spelstyrka.

Summering
De svenska kaptenerna Thomas Enqvist och Magnus Larsson var eniga i att Vinci gjort en strålande insats, precis som laget under hela helgen.

- Ibland möter man en spelare eller ett lag som är bättre än en själv för dagen och de har varit något bättre, plus att Nalbandian blev en faktor både i dubbeln och idag, sa Enqvist till media.

Någon djupare analys ville de inte ge direkt i besvikelsen men de tycker ändå att de gjort vad de kunnat. De ville ha tre singelalternativ.

- Pim-Pim var sugen och hade kunnat spela men säger själv att han har oerhört svårt med Nalbandian och vi gav Vinci chansen och han gjorde ett mycket bra försök, menar den svenske kaptenen.

Kval
Den 11 maj lottas Play Off-spelet som Sverige nu måste inställa sig för. Den 17-19 september spelar Sverige, sannolikt mot något lag från de lägre Davis Cup-divisionerna. Sverige blir sannolikt seedat i kvalet men nerifrån kan det komma lag som Brasilien, Australien, Italien, och Sydafrika och utmana.

Mer om landskampen på www.daviscup.com

Mer att läsa och lyssna på hos Radiosporten: http://www.sr.se/Radiosporten/

Skribent: Peter Bengtsson

Svenska Tennisförbundet